ًQur'an Shinakht, Volume 11, Issue 1, No 20, Year 2024 , Pages 57-

    بررسی و نقد رویکرد EQ در روایات جمع قرآن

    Writers:
    چکیده و کلیدواژه فارسی (Persian)
    Title :بررسی و نقد رویکرد EQ در روایات جمع قرآن
    Abstract: 
    دائرة المعارف قرآن لیدن(EQ)،که پرآوازه ترین اثر قرآن پژوهی غربیان در سده های اخیر است، از جهات صوری و محتوایی قابل نقد است؛ همانند جامعیت نداشتن مقالات، فقدان درک مطلب و استناد ندادن به منابع معتبر و یا برداشت های نادرست از برخی آیات قرآن؛ ولی هیچ موضوع نقدپذیری به اهمیت شبهه اقکنی در وحیانیت قرآن کریم نیست؛ زیرا با خدشه در وحیانیت قرآن، اساس اسلام و رسالت پیامبر مخدوش می شود. مقاله حاضر نحوه طرح موضوع روایات جمع قرآن را به اجمال در آثار پیشینیان و به تفصیل در مقالات EQ بررسی و مقایسه می کند و به نقد دیدگاهی می پردازد که از رهگذر پر و بال دادن به روایات جمع قرآن، در پی تشکیک در اصالت و وحیانیت قرآن است؛ دیدگاهی که به رغم وجود ادله و شواهد فراوان بر جمع آوری قرآن در زمان رسول خدا صلی الله علی و آله کوشیده است توقیفی بودن در ترتیب سوره ها و چینش آیات و نگارش قرآن در زمان آن حضرت را انکار کند. همچنین در این مقاله در رد دیدگاه مذکور، به شماری از ادله عقلی، شواهد تاریخی و ادله نقلی، که بیانگر جمع و تدوین قرآن کریم در زمان حیات رسول خدا صلی الله علی و آله است، می پردازیم.
    Full Text:
    متن کامل مقاله: 

    سال یازدهم، شماره اول، پیاپی 20، بهار و تابستان 1397

    علی خراسانی/ عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی     khorasani110@gmail.com
    دریافت: 14/04/1396 ـ پذیرش: 11/10/1396
    چکیده
    دائرة المعارف قرآن لیدن(EQ)،که پرآوازه ترین اثر قرآن پژوهی غربیان در سده های اخیر است، از جهات صوری و محتوایی قابل نقد است؛ همانند جامعیت نداشتن مقالات، فقدان درک مطلب و استناد ندادن به منابع معتبر و یا برداشت های نادرست از برخی آیات قرآن؛ ولی هیچ موضوع نقدپذیری به اهمیت شبهه اقکنی در وحیانیت قرآن کریم نیست؛ زیرا با خدشه در وحیانیت قرآن، اساس اسلام و رسالت پیامبر مخدوش می شود.
    مقاله حاضر نحوه طرح موضوع روایات جمع قرآن را به اجمال در آثار پیشینیان و به تفصیل در مقالات EQ بررسی و مقایسه می کند و به نقد دیدگاهی می پردازد که از رهگذر پر و بال دادن به روایات جمع قرآن، در پی تشکیک در اصالت و وحیانیت قرآن است؛ دیدگاهی که به رغم وجود ادله و شواهد فراوان بر جمع آوری قرآن در زمان رسول خدا صلی الله علی و آله کوشیده است توقیفی بودن در ترتیب سوره ها و چینش آیات و نگارش قرآن در زمان آن حضرت را انکار کند. همچنین در این مقاله در رد دیدگاه مذکور، به شماری از ادله عقلی، شواهد تاریخی و ادله نقلی، که بیانگر جمع و تدوین قرآن کریم در زمان حیات رسول خدا صلی الله علی و آله است، می پردازیم.
    کلیدواژه ها: قرآن کریم، جمع قرآن، دائرة المعارف قرآن لیدن EQ، خاورشناسان.


     

    Cite this article: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    , Ali.(2024) بررسی و نقد رویکرد EQ در روایات جمع قرآن. ًQur'an Shinakht, 11(1), 57-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    Ali ."بررسی و نقد رویکرد EQ در روایات جمع قرآن". ًQur'an Shinakht, 11, 1, 2024, 57-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    , A.(2024) 'بررسی و نقد رویکرد EQ در روایات جمع قرآن', ًQur'an Shinakht, 11(1), pp. 57-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    , A. بررسی و نقد رویکرد EQ در روایات جمع قرآن. ًQur'an Shinakht, 2024; 11(1): 57-